Burgstraat 46  |  9000 Gent  |  tel 09 225 95 71  |  e-mail: info@rustpunt.net
binnengevel

De mogelijkheid bestaat om met een groep plus begeleider gebruik te maken van de accommodaties van ons Centrum voor een eigen vormings- of bezinningsactiviteit. Voorwaarde is wel dat de voorgestelde activiteit kadert binnen de cultuur van inkeer, soberheid en stilte in ons huis.

Ook bezinningsgroepen vinden hier een ideale plek om regelmatig eens een weekend of een dag te organiseren. We staan uiteraard open voor gebedsgroepen, gezinsgroepen, pastorale werkgroepen, parochieploegen en kleine gemeenschappen die een plek zoeken om een tijdje tot bezinning en reflectie te komen.


In onze conferentiezaal kan een lezing worden georganiseerd. De zaal beschikt over ongeveer 50 conferentiestoelen en tafels.
In de zaal kunnen ook activiteiten voor een breder publiek worden georganiseerd, tot een capaciteit van 150 stoelen (zonder tafels).
Daarbuiten verhuren wij ook onze prinsenzaal. Deze zeer ruime feestzaal met een capaciteit van 150 personen is o.a. geschikt voor rustige feesten: er zijn borden, bestek, glazen enz. beschikbaar. Tafels en stoelen zijn er voldoende aanwezig. Je kan er terecht voor een communiefeest, een congres, een studiedag vanuit je bedrijf of school, een jaarlijkse vergadering van je organisatie, een jubileum, een plek van waaruit je de stad Gent bezoekt, enz…
Men kan niet koken in de zaal maar wel een traiteur laten komen voor een koud buffet.
In de bar kan men gebruik maken van dranken zoals koffie - thee - Tripel Karmeliet - wijn - pils - frisdranken,… deze dranken dient men te betalen na afloop van de activiteit.
Ook onze stemmige stille ruimte of cenakel, met een capaciteit voor ongeveer 20 à 25 personen, kan je gebruiken voor rustige activiteiten.
De ruimte is bemeubeld met moderne stoelen;(geen tafels) en heeft yogamatten en een vloerbekleding in witte kurk.
Schoenen zijn er niet toegelaten.
Onze zitkamer is geschikt voor een rustige activiteit in kleine groep, van max. 15 personen. De kamer is bemeubeld met rieten armleunstoeltjes (geen tafels) en parketvloer en heeft uitzicht op de boomgaard in de kloostertuin.
Hier kan men een drankje benuttigen zoals Tripel Karmeliet - wijn - pils - frisdranken,… deze dranken dient men te betalen na afloop van de activiteit.
Onze vergaderzaal catacombe is een nieuwe interessante mogelijkheid voor een georganiseerd verblijf in ons Centrum, voor een groep van maximaal 30 personen.
De vergaderzaal is een gerenoveerde sfeervolle, ondergrondse crypte, eigentijds bemeubeld.
Je kan een receptie of walking dinner aanbieden, voor of na afloop van een activiteit in het centrum, in de sfeervolle pandgangen van het klooster: een geheel van stemmige gangen.
Ze zijn ook de oplossing indien je op zoek bent naar een unieke locatie om een tentoonstelling te organiseren.
In de kerk kan je een klassiek concert of een kooroptreden organiseren. Door naadloos hiermee een receptie aan te bieden in de pandgangen maak je van je activiteit een afgewerkte ervaring.