Burgstraat 46  |  9000 Gent  |  tel 09 225 95 71  |  e-mail: info@rustpunt.net
binnengevel

Burgstraat 46 - 9000 GENT

Onderstaande routebeschrijvingen brengen je ter plaatse.

Met het openbaar vervoer

Vanuit het station Gent-Sint Pieters

Met de tram lijn 1, richting Evergem, stap je af aan de halte 'Burgstraat'. Dit is de eerste halte na het Gravensteen. Deze halte bevindt zich 150 meter voorbij de parking vóór de kerk van het klooster.
Naast de kerk is de ingang van het Rustpunt.

Vanuit het station Gent-Dampoort

Bus 3 richting Mariakerke, bus 17 of bus 18 richting Drongen, en bus 38 of bus 39 richting Blaarmeersen, brengen je tot aan de halte 'Poel'. Deze halte ligt op 350 meter van het Rustpunt.
Laat de Sint-Michielsbrug achter je, en wandel de hoogstraat in tot de eertse straat rechts: de Ramen. Ga de Ramen teneinde en je komt in de Burgstraat.
Rechts, op 40 meter, zie je de parking vóór de kerk van het klooster.

Met de auto

Vanuit Antwerpen (via de E17)

Neem aan de verkeerswisselaar Zwijnaarde de E40 richting Oostende EXPO. Je voegt in op de E40 en volgt verder de beschrijving "Vanuit Brussel (via de E40)" hieronder.

Vanuit Kortrijk (via de E17)

Neem aan de verkeerswisselaar Zwijnaarde de E40 richting Oostende EXPO. Je voegt in op de E40 en volgt de beschrijving "Vanuit Brussel (via de E40)" hieronder.

Vanuit Brussel (via de E40)

Neem op de E40 afrit 14 (St-Denijs-Westrem), en volg de bewijzering R4 Zelzate, Eeklo EXPO.
Hou links aan en rij naar de rotonde op ongeveer 1,5 km. Op de rotonde neem je de eerste afslag rechts, en rij je over de brug. Op de brug hou je rechts aan en volg je de scherpe bocht, richting Zelzate. Na de bocht voeg je in op de R4. Links van je heb je de ringvaart. Volg de R4 gedurende ongeveer 3 km, tot aan de afrit N466 Blaarmeersen. Neem de zijweg, en daarop de tweede afslag, richting N466 Gent. Aan het volgende kruispunt rij je verder rechtdoor richting Gent. Verderop voeg je in op de N466. Rij verder tot aan het kruispunt met de R40 (Rooigemlaan). Sla rechtsaf, en neem de tweede straat links (aan de verkeerslichten). Je bent nu in de Nieuwewandeling met een park op je linkerkant. Neem over het water de tweede straat rechts, en sla 50m verder schuin linksaf in de (smalle) Begijnengracht. Aan het einde van de straat kom je in de Burgstraat.
Rij rechtdoor, dan vind je iets verderop aan je linkerkant de parking vóór de kerk van het klooster.

Vanuit Brugge/Oostende (via de E40)

Neem op de E40 afrit 14 (St-Denijs-Westrem), en volg de bewijzering EXPO. Nadat je onder de twee viaducten bent gereden, hou je links aan en rij naar de rotonde op ongeveer 1,5 km. Op de rotonde neem je de eerste afslag rechts, en rij je over de brug. Op de brug hou je rechts aan en volg je de scherpe bocht, richting Zelzate. Na de bocht voeg je in op de R4. Links van je heb je de ringvaart. Volg de R4 gedurende ongeveer 3 km, tot aan de afrit N466 Blaarmeersen. Neem de zijweg, en daarop de tweede afslag, richting N466 Gent. Aan het volgende kruispunt rij je verder rechtdoor richting Gent. Verderop voeg je in op de N466. Rij verder tot aan het kruispunt met de R40 (Rooigemlaan). Sla rechtsaf, en neem de tweede straat links (aan de verkeerslichten). Je bent nu in de Nieuwewandeling met een park op je linkerkant. Neem over het water de tweede straat rechts, en sla 50m verder schuin linksaf in de (smalle) Begijnengracht. Aan het einde van de straat kom je in de Burgstraat.
Rij rechtdoor, dan vind je iets verderop aan je linkerkant de parking vóór de kerk van het klooster.

Vanuit Brugge/Oostende (via de E40)

Je kan ook de afrit 13 (Drongen) al nemen naar de N466. Sla aan het einde van de afrit linksaf, en rij over de brug met de autosnelweg. Je volgt de N466 over een afstand van ongeveer 6 km (Deinsesteenweg, Drongensesteenweg), tot aan het kruispunt met de R40 (Rooigemlaan). Sla rechtsaf, en neem de tweede straat links (aan de verkeerslichten). Je bent nu in de Nieuwewandeling met een park op je linkerkant. Neem over het water de tweede straat rechts, en sla 50m verder schuin linksaf in de (smalle) Begijnengracht. Aan het einde van de straat kom je in de Burgstraat.
Rij rechtdoor, dan vind je iets verderop aan je linkerkant de parking vóór de kerk van het klooster.